Close

Ekspo China-ASEAN menghubungkan RCEP, Dongfeng memperkenalkan produk baru ke pasaran ASEAN

2022-09-19

Ekspo China-ASEAN menghubungkan RCEP, Dongfeng memperkenalkan produk baru ke pasaran ASEAN

Dari 16 hingga 19 September, Ekspo China-ASEAN (CAEXPO) ke-19 diadakan di Nanning. Syarikat Dongfeng mengambil bahagian dalam Ekspo China-ASEAN ini pertama kali dengan gambaran keseluruhan grup, dan melancarkan serangkaian aktiviti seperti persidangan promosi produk luar negara pada masa yang sama. Pada pagi 17 September, Dongfeng mengadakan persidangan promosi khas untuk produk luar negara kenderaan komersial.

Menurut pengenalan, kenderaan komersial Dongfeng kini mempunyai lima siri produk platform trak sederhana dan berat termasuk Tianlong flagship KX, Tianlong KL, Tianlong VL, Tianjin KR, dan Tianjin VR; Dengan konsep R & D yang terkemuka di dunia, sumber teknikal teratas, simulasi lengkap dan keupayaan eksperimen, dapat menyediakan sokongan teknikal yang komprehensif untuk pengguna; Perniagaan merangkumi kenderaan lengkap, alat ganti, pembuatan peralatan automotif dan perkhidmatan perjalanan; Rangkaian perkhidmatan telah dibentuk di lebih dari 30 negara atau wilayah, dan skala pengedar luar negara telah meningkat dengan stabil.

Di pasaran ASEAN, Vietnam, Filipina dan negara-negara lain, kenderaan komersial Dongfeng mempunyai kualiti yang luar biasa, pangsa pasar terkemuka, dan kekuatan perkhidmatan yang komprehensif yang dipuji oleh pelanggan. Pada Ekspo China-ASEAN ini, Dongfeng Motor mempamerkan 5 model termasuk traktor Tianlong flagship KX, traktor Tianlong KL, trak dump Tianlong VL, trak Tianjin KR, dan trak dump Tianjin VR, yang bertujuan untuk pasaran kenderaan komersial di Vietnam, Filipina, Kemboja dan negara-negara lain, membawa faedah yang lebih besar kepada pengguna luar negara dalam persaingan yang berbeza. Antaranya, traktor 6×4 KX, sebagai kereta pameran utama di gerai luar, adalah produk perwakilan siri Tianlong flagship Dongfeng, yang merupakan pilihan pertama untuk kenderaan logistik dengan kecekapan tinggi dan prestasi yang sangat baik untuk pelanggan ASEAN. Trak dump Tianlong 6X4VL dan trak dump Tianjin 4X2VR adalah produk bintang di pasaran kenderaan pembinaan seperti Filipina dan Kemboja.

Dongfeng Motor adalah syarikat dengan rantaian industri yang paling lengkap dan kem produk terkaya dalam industri automotif China, yang merangkumi perniagaan seperti kereta penumpang, kenderaan komersial, kenderaan khas dan alat ganti. Pada Ekspo China-ASEAN ini, gerai dalaman Dongfeng mempamerkan banyak produk kereta penumpang, termasuk VOYAH Dreamer, Dongfeng Fengshen Haoji, Yixuan MAX, dan Fengxing Youting.

Di gerai luar, selain kenderaan komersial, dua jenis mesin pertanian pintar dan lebih daripada 70 jenis alat ganti dan komponen juga dipamerkan.

Sebagai salah satu pengeluar utama tanaman tunai seperti beras, sukrosa, getah, buah-buahan, dan kopi, pertanian menempati kedudukan penting dalam ekonomi negara-negara ASEAN. Ciri-ciri pertanian negara-negara ASEAN mempercepat realisasi operasi mekanik dalam penanaman, pengurusan dan perlindungan, logistik dan pautan lain, dan ada keperluan mendesak untuk memperkenalkan kenderaan pertanian mewah dan pintar, yang telah mengeluarkan isyarat pasaran penting kepada syarikat kereta komprehensif seperti Dongfeng. Kedatangan traktor pertanian T954 dan transplantasi padi PZ60 yang dipamerkan di Dongfeng Jingguan baru saja mengisi jurang dalam kenderaan pertanian di Ekspo ini, menarik pembeli dan penonton luar negara.

Alat ganti Dongfeng Parts juga dipamerkan di Ekspo China-ASEAN tahun ini, membuat janji pelanggan luar negara untuk pertukaran dan rundingan perniagaan.

Antara alat ganti yang dipamerkan kali ini termasuk aci pemacu, mata air penggantungan, roda dan produk lain untuk sistem casis; Radiator, kipas penyejuk, injap kawalan suhu dan produk lain untuk sistem pengurusan haba; Cangkerang kotak gear, penggalak, produk berputar enjin, produk metalurgi serbuk untuk brek enjin untuk sistem powertrain; Dan motor tenaga baru dan cangkerang pengawal dan produk lain.

Terdapat banyak titik sorotan untuk produk alat ganti ini. Antaranya, roda aloi aluminium ringan Dongfeng mempunyai ciri-ciri "ringan dan kuat". Kapasiti pemuatan adalah 5 kali ganda daripada roda keluli biasa, beratnya lebih ringan 50% daripada roda keluli, dan prestasi pelesapan haba adalah 3 kali roda keluli, menjimatkan 6% hingga 8% penggunaan bahan bakar, dan memanjangkan hayat tayar sebanyak 26%; Produk gear aci lentur digunakan dalam enjin dikawal secara elektronik Cummins, dan memenuhi piawaian pelepasan VI/Euro VI; Produk gear kotak gear terutama menggunakan proses pengisaran gear dan hobbing. Permukaan gear boleh menggunakan semburan kuat dan proses phosphating anti-haus, dan ketepatan gear boleh mencapai tahap ISO6. Produk ini dipromosikan dengan kuat kepada pelanggan ASEAN melalui pelbagai kaedah seperti paparan langsung Ekspo China-ASEAN, siaran langsung dalam talian, dan paparan platform awan rasmi.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.
© Hak ciptat 2009-2020 Ekonomi Melayu      Hubungi kami   SiteMap