Close
04-25

Peluang Kerjasama Baru Di Bidang AI Antara China dan ASEAN

Lawatan Perdana Menteri Malaysia Dato’ Seri Anwar Ibrahim ke China kebelankangan ini menandakan perkongsian strategik kukuh antara kedua-dua negara.China memainkan peranan yang penting sebagai rakan dagangan terbesar Malaysia sejak satu dekad yang lepas. Jalinan kerjasama yang sama dapat diperlihatkan antara negara-negara ASEAN lain dengan China. Penggunaan kecerdasan buatan (AI) telah ditekankan dalam pelbagai aspek kerjasana antara China-ASEAN sebagai sebahagian usaha yang lebih besar untuk berusaha dalam era digitalisasi.

04-21

Grand Opening of Digital Paradise - Immersive Art-Tech Experience Firstly Takes Place in Sanya

On April 20th, “Digital Paradise - an Immersive Art-Tech Experience” welcomes its grand opening. This exhibition is hosted by Sanya Tourism Promotion Board and organized by Sanya Hi Town Wanda Pioneer Cultural Art Center, and curated by Neal Space, the initiator of the world's largest digital art exhibition NFT ART WEEK. From April 21st to May 4th, the exhibition will feature artworks by over 50 digital artists and artist teams from multiple countries and regions, including Asia, North America, Europe, South Africa, and Australia.

04-03

Ahli Lawatan Media “Pandangan Media ASEAN terhadap China Digital” melawat ke BRRI

Laporan berita daripada Chinadaily.com.cn. Lawatan Media “Pandangan Media ASEAN Terhadap China Digital” yang bertajuk "Ikatan Ekonomi Digital, Sebuah Bab Baru dalam Bandar Pintar" telah dilancarkan di Shenzhen pada 20 Februari. Perwakilan tersebut mengadakan lawatan selama empat hari di Shenzhen untuk menyaksikan secara langsung pencapaian Shenzhen dalam pembangunan ekonomi digital dan pembinaan bandar pintar sebagai bandar enjin utama bagi Kawasan Teluk Besar Guangdong-Hong Kong-Makau serta zon demonstrasi perintis sosialisme berciri khas China.

03-07

Hubungan Ekonomi Digital, Bab Baru di Bandar Pintar -- Pandangan Media ASEAN mengenai LawatanMedia Digital China di Shenzhen

Pada masa ini, ekonomi digital dan bandar pintar telah menjadi enjin penting untuk pemulihan ekonomi dan pembangunan mampan. Pada 20 Feb, Pandangan Media ASEAN mengenai Lawatan Media Digital China bertajuk Hubungan Ekonomi Digital, Bab Baru di Bandar Pintar dilancarkan di Shenzhen. Delegasi itu memulakan lawatan selama empat hari di Shenzhen, menyaksikan sendiri pencapaian Shenzhen dalam pembangunan ekonomi digital dan pembinaan bandar pintar sebagai bandar enjin teras Kawasan Teluk Besar Guangdong-Hong Kong-Macau dan zon demonstrasi perintis sosialisme dengan ciri-ciri Cina.

Rumah 1 2 3 4 Seterusnya Ekor

10 Item Per Halaman (Laman 1 / 24) Jumlah 235 Item

© Hak ciptat 2009-2020 Ekonomi Melayu      Hubungi kami   SiteMap