Close

Tujuh sekeluarga cedera, MPV terbabas dalam perjalanan sahur

2025-03-03 HaiPress

FOTO RTM

BAYAN LEPAS,2 Mac- Hasrat tujuh sekeluarga untuk bersahur bersama tidak kesampaian apabila tercedera selepas kenderaan pelbagai guna (MPV) yang dinaiki hilang kawalan sebelum terbabas ke bahu jalan dan melanggar tiang elektrik di Lebuhraya Dr. Lim Chong Eu di sini,awal pagi tadi.

Menurut Pegawai Bomba Kanan I,Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Jalan Perak,Fauzian Izzuan Abdullah,seramai 16 anggota dikejarkan ke lokasi kejadian sebaik menerima panggilan kecemasan pada pukul 2.00 pagi.

"Terdapat satu kemalangan jalan raya melibatkan sebuah MPV yang terbabas dengan tujuh individu dalamnya. Difahamkan,mereka sekeluarga dalam perjalanan untuk bersahur di kawasan Bayan Lepas," katanya.

Kemalangan itu menyebabkan tiga mangsa dewasa tersepit dalam kenderaan dan mengalami kecederaan di kepala serta perut,manakala seorang wanita patah kaki.

Sementara itu,empat kanak-kanak yang turut berada dalam kenderaan mengalami kecederaan ringan.

Pasukan bomba dari BBP Jalan Perak dan BBP Bayan Baru mengambil masa lebih setengah jam untuk mengeluarkan mangsa sebelum kesemua mereka dihantar ke hospital berdekatan bagi mendapatkan rawatan lanjut.



Salah seorang mangsa yang cedera dalam kemalangan diLebuhraya Dr. Lim Chong Eu,awal pagi tadi/RTM
Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.
© Hak ciptat 2009-2020 Ekonomi Melayu      Hubungi kami   SiteMap